210 9242106 - ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 107 ΚΟΥΚΑΚΙ


Home » ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΠΟΝΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Ανατολιτικη η κοινη κατσαριδα 20-30mm.Οι θηλυκες δεν εχουν σχεδον καθολου φτερα ενώ στις αρσενικες καλυπτουν το μεγαλυτερο μερος τους.και αυτό το ειδος προτιμα την αναρριχηση και το τρεξιμο.

Τελος είναι η Αμερικανικη κατσαριδα 20-30mm.Εχει καφεκοκκινο χρωμα και είναι πιο ξανθια στο κεφαλι και  προς την περιμετρο του προνώτιου.Λατρευουν τις σκοτεινες δυσπροσιτες περιοχες με υψηλη υγρασια.

Δύσκολα θα τις εντοπίσουμε την ημέρα, είναι νυκτόβιες και θα τις δούμε μόνο αν ανάψουμε το φως της κουζίνας τη νύχτα ή από τα περιττώματα τους ,τα όποια είναι σκουρόχρωμα και έχουν πλάτος μικρότερο από 1mm ενώ το μήκος ποικίλει. Ο πιο σύνηθες τρόπος για την απομάκρυνση τους είναι με τη μέθοδο του ψεκασμού με ψεκαστήρες προ- πιέσεως και τη χρήση πυρεθροειδών.  παραπομπη σε  απολυμανσεις-απεντομωσεις.

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

  1. Τα τρόφιμα να είναι αποθηκευμένα σε δοχεία η σακούλες.
  2. Μην αφήνετε υπολείμματα από τροφές στον πάγκο της κουζίνας ή τριγύρω.
  3. Καθαρίστε αποφάγια υγρά και πιάτα από το νεροχύτη πριν πατέ για ύπνο.
  4. Λερωμένες πάνες πρέπει να απομακρύνονται τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα.
  5. Βγάζετε τα σκουπίδια κάθε βράδυ.

ΨΥΛΛΟΙ-ΚΟΡΙΟΙ

Εξωπαράσιτα. Τρέφονται από το αίμα των ξενιστών που παρασιτούν  ζώα, πτηνα, ανθρωπους.

Οι ψύλλοι είναι πολύ μικρά καφέ πεπλατυσμένα παράσιτα που δεν μπορούν να πετάξουν αλλά κάνουν μικρού ύψους άλματα και έτσι μεταφέρονται από ζώο σε ζώο αλλά  και στον άνθρωπο. Αξιοσημείωτη είναι η ταχύτητα και η ποσότητα  αναπαραγωγής τους, καθώς το θηλυκό γεννά μέχρι 50 αυγά την ημέρα και μέχρι  2000 αυγά σε όλη του τη ζωή .Έτσι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών  τα σημερινά αυγά ενηλικιώνονται και γεννούν  τα δικά τους αυγά, κάνοντας την απομάκρυνση τους   μια πρόκληση για  τον ειδικό.

Οι κοριοί είναι μικρά επίπεδα ωοειδή αιμομυζητικά έντομα και μοιάζουν με κόκκους φακής. Τσιμπούν  τη νύχτα σε όλα τα σταδία της ανάπτυξης τους και δεν τους αντιλαμβανόμαστε αμέσως την ώρα που μας τσιμπούν  καθώς εκκρίνουν μια ουσία με την όποια αναισθητοποιούν το σημείο την ώρα εκείνη. Τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και άλλων θηλαστικών  γι αυτό και η παρουσία των κοριών σε ένα χώρο συνδέεται άμεσα με την Ηπατίτιδα β΄. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ένας ενήλικος σκόρπιος μπορεί να τσιμπά μέχρι και 10 λεπτά και να καταναλώνει μέχρι και έξι φορές το βάρος του σε αίμα. Τρυπώνουν συνήθως  στις ραφές και το εσωτερικό των στρωματων, σε σχισμές κιβώτιων ή και στα πλαίσια των κρεβατιών.

Το πρόβλημα με τους κοριούς τείνει να γίνει ολοένα και μεγαλύτερο εξαιτίας του μεταναστευτικού και της μη χρήσεως εντομοκτόνων.

Έχουν ατελή βιολογικό κύκλο (αυγό-νύμφη-ακμαίο)και όλο αυτό διαρκεί 5-10 εβδομάδες. Η εκκόλαψη των αυγών γίνεται σε 4 έως 20 μέρες και σε 5 έως 8 εβδομάδες έχει γίνει το τέλειο έντομο. Περνά 5 νυμφικά σταδία κατά τα οποία χρειάζεται αίμα για τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο .Τα αυγά δεν εκκολάπτονται σε θερμοκρασία μικρότερη των 13 βαθμών κελσιου,δεν επιβιώνουν όμως και σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 45 βαθμών! Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως έχουμε μεγαλύτερη έξαρση από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο!

Έχουν την ικανότητα να φωλιάζουν στα πιο απίστευτα σημεία :πρίζες, διακόπτες, κουρτίνες, θήκες μαξιλαριών, κρεβάτια, στρώματα, κομοδίνα, κάδρα, κεφαλάρια, ακόμη και στο σοβατεπί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα τους να παραμένουν σε διαπαυση από 12 εως και 18 μήνες, χωρίς να τρέφονται, χωρίς καν να κινούνται. Εδω βασίζεται και η έκφραση « κάνει τον ψόφιο κοριό ».

Πριν την εφαρμογή επιβάλλεται να εφαρμοστούν κάποια βήματα από τους ιδιοκτήτες για άμεσα αποτελέσματα και αποφυγή εξάπλωσης τους.(Στρώματα στον ηλιο,σε νάιλον κλπ,ρουχα σε σακούλες κλεισμένα αεροστεγώς, κ.α.)

Η καθαριότητα δεν είναι καθοριστικός παράγοντας καθώς μπορούμε να τους εντοπίσουμε τόσο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο όσο και σε μια παιδική κατασκήνωση ή ένα στρατόπεδο.

Αν και εξαπλώνονται με ευκολία  η αντιμετώπιση τους είναι σχετικά δύσκολη όμως το κλειδί στη λύση του προβλήματος θα δώσει  ένας επαγγελματίας  που μπορεί να εντοπίσει τα σημαδια, να αναγνωρίσει τα τσιμπήματα και να δώσει γρήγορη   και σωστή  λύση.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογενείας formicidac και μαζί με τις σφήκες και τις μέλισσες αποτελούν την τάξη Υμενοπτερα. Τόσο κοινωνικά θα έλεγε κανείς που θέλουν να βρίσκονται διαρκώς μαζί μας.Αν και είναι από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της φύσης για την εργατικότητα τους κ την πειθαρχημένη τους κοινωνία ωστόσο,είναι πολλές φορές ενοχλητικά ιδίως όταν δημιουργούν τις αποικίες τους στο χώρο μας: ΚΟΥΖΙΝΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ-ΣΑΛΟΝΙ-ΜΠΑΝΙΟ.

Οι πιο φυσικοί τρόποι καταπολέμησης τους είναι με μυρωδιές από κανέλλα, γαρύφαλλο, μέντα, ρίγανη αλλά και με λεμόνι, κιμωλία, απορρυπαντικό πιάτων.

Σε Κάποιες Περιπτώσεις όμως επιβάλλεται να επέμβει ο ΕΙΔΙΚΟΣ. Στους εσωτερικούς χώρους κάνουμε χρήση ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού, σχετικά νέου σκευάσματος, εγκεκριμένο και ακίνδυνο για παιδιά, ενήλικες και κατοικίδια. Χρησιμοποιείται άφοβα σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα τροφίμων, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς με θεαματικά αποτελέσματα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΑΠΟ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΜΥΓΕΣ- ΣΚΩΡΟΙ- ΣΦΗΚΕΣ-ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Η μύγα  μπορεί να αναπαράγεται με εξαιρετική ευκολία εξαιτίας της ικανότητας της να εναποθέτει αυγά στο εσωτερικό οπουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το όποιο αποσυντίθεται. Η διάρκεια ζωής της είναι 8-10 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να εναποθέσει έως και 1000 αυγά(150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες).Είναι ικανές να μεταφέρουν έως και πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες. Ορισμένα στελέχη έχουν αναπτύξει αντίσταση στα κοινά εντομοκτόνα. Τις παγιδεύουμε σε κατάλληλα διαμορφωμένες παγίδες ,παγίδες με κολλητική ουσία αλλά και αυτοσχέδιες παγίδες.

Ο σκώρος  ανήκει στην οικογένεια των λεπιδοπτέρων.  Οι σκώροι της Οικογενείας Tineidae προκαλούν ζημίες σε υφάσματα και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώθησης τους είναι το άρωμα των δέντρων ,όπως ο κέδρος, ή φυσικά ελαία όπως της λεβάντας και η ναφθαλίνη που θεωρείται και αποτελεσματικότερη. Έχουν μέγεθος από 5-10mm και χρυσοκίτρινο χρώμα. Οι σκώροι τροφίμων προσβάλλουν κυρίως χώρους παράγωγης ,επεξεργασίας τροφίμων, βιομηχανίες τροφίμων .Σε οικιακούς χώρους χρησιμοποιούμε οικολογικούς τρόπους απώθησης τους όπως σκωροπαγίδες ,παγίδες με κολλητική ουσία αλλά και φερορμονικές παγίδες λεπιδοπτέρων.

Για τα κουνούπια  που έχουν γίνει τόσο ανυπόφορα και ενοχλητικά και  ευθύνονται για τη μετάδοση αρκετών νοσημάτων όπως η ελονοσία λοίμωξη από τον Ίο του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός κ.α ,χρησιμοποιούμε φάρμακα εγκεκριμένα για κατοικημένες περιοχές ενώ, θα πρέπει ειλικρινά να γνωρίζετε ότι η πλήρης εξάλειψη τους είναι πρακτικά αδύνατη εξαιτίας:

  1. Της ικανότητας τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις
  2. Της ταχύτατης και με μεγάλη ευκολία αναπαραγωγής τους
  3. Της απανταχού ύπαρξης τους

Για να προστατευτείτε από τα κουνούπια προτείνουμε:

  • Σήτες στα παράθυρα
  • Λαμπτήρες κίτρινου χρώματος
  • Πότισμα τις πρωινές ώρες
  • Απομακρύνετε τα στάσιμα νερά
  • Ακόμη και το έδαφος όταν παραμείνει για μεγάλα διαστήματα υγρό μετά το πότισμα μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών των κουνουπιών.
  • Αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών με εντομοαπωθητικά με τις παρακάτω δραστικές ουσίες:

DEET (Ν, Ν-διεθυλοτολουαμίδη)

Πικαριδίνη ή ικαριδίνη

Αιθέρια ελαία ευκαλύπτου

IR 3535

ΤΡΩΚΤΙΚΑ –ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Ποντίκια -Αρουραίοι

Τα τρωκτικά  αποτελούν τάξη των πλακουντοφόρων ,των αναγαλίδων θηλαστικών. Δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα και είναι παμφάγα με απεριόριστη όρεξη. Χαρακτηριστική είναι η γονιμότητα των τρωκτικών που έχει γίνει παροιμιώδης. Πολλαπλασιάζονται με αφθονία. παραπομπη σε μυοκτονιες.

ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΣΑΡΑΚΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ

Τα σαράκια προκαλούν σοβαρές ζημίες και όταν γίνουν αντιληπτές συνήθως οι ζημίες είναι εκτεταμένες. Γι αυτό ενεργήστε άμεσα και καλέστε ειδικό.

Οι τερμίτες συνήθως κατασκευάζουν στοές από λάσπη για να προστατευτούν από τον ξηρό αέρα και τον ήλιο. Οι στοές αυτές τους βοηθούν στο να περνούν από την υπόγεια αποικία τους στην οικία σας. Είναι επίμονα παράσιτα γι αυτό ζητήστε την γνώμη ενός ειδικού για την εξασφάλιση ενός έγκυρου αποτελέσματος. Οι τερμίτες εξολοθρεύονται με τη δημιουργία «ζωνών καταπολέμησης» καθώς έτσι μεταφέρουν οι ίδιοι το φάρμακο στη φώλια τους.

ΠΤΗΝΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποδοτικές και οικονομικές προτάσεις απαλλαγής από  τα περιστέρια